maandag 20 mei 2013

Last minute jarige - vervolg

Onze last minute jarige van het vorige blogberichtje bleek iets te groot om in het rokje te passen. Dus kroop ik nog eens achter mijn naaimachine (vooral de overlock eigenlijk) om een ander rokje te maken, ietsje groter EN in tricot, met nog extra rek-kracht :).

Het werd dit leuke wolkenstofje van bij creadroom, dat trouwens super snel werd geleverd!


 Maar een rokje alleen vond ik precies niet voldoende. Ik had een beeld in mijn hoofd van een bijpassende T-shirt, met wolkenmouwtjes eventueel. Het model werd de Funky T-shirt van uit Ottobre 3/2010 (jaja, die waar ook het apple hemdje in staat). Met een pofmouwpje, waarvoor ik voor de allereerste keer aan het rimpelen ging (oh, dat was leuk!). En een mooie brede halsuitsnijding.


Van het rokje apart en het T-shirtje apart was ik heel tevreden. Maar het 'ensemble' viel precies anders uit dan verwacht. Ik kreeg zo wat pyjama-slaapkleed visioenen precies en begon te twijfelen of ik deze twee kledingstukken niet gewoon elk hun eigen leven moet laten leiden...


Maar ik ga ze toch maar alletwee afgeven aan de last minute jarige. Die kan dan zelf beslissen of ze het samen aandoet of niet. Want op reis, of op het strand bijvoorbeeld kan zo'n huppelend ensemble wel nog tof zijn he, niet? 


2 opmerkingen:

  1. Kleine update. De last-minute jarige paste perfect in dit rokje en was super tevreden! Ikke ook dus!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het is inderdaad heel mooi werk. Is maar een gedacht hé, maar ik zou de T-shirt een paar cm. onder de oksel afknippen en daaraan het uitgelijnde rokje naaien. Wordt natuurlijk een kleedje dan maar ik vermoed dat dit ook heel mooi zo kunnen zijn, niet ?
    Groeten,
    Marie

    BeantwoordenVerwijderen