dinsdag 9 augustus 2016

LMV- Het gerecycleerde milla pakje

Toen de nieuwste LMV in de bus viel (ondertussen al een aantal weken geleden), was ik niet onmiddellijk heel enthousiast. De meeste zaken zag ik me niet direct maken, maar het Milla pakje sprong wel in het oog!

Het Milla pakje is een soepel vallend kleedje in tricot, met onder het rokje een ingenaaid shortje. Al zou het me verwonderen dat je het nog niet zag passeren ondertussen. De eerste exemplaren verschenen in blogland nog voor ik goed en wel de LMV uit de plastiek had gehaald (die snelste naaisters, wauw, respect :) !). In de weken erop verschenen er nog vele exemplaren, in een tempo dat nog bewonderenswaardig was, maar dat ik ergens ook nog wel haalbaar achtte (de normale tot snelle naaisters dus). En dan komen de achterkomertjes, zoals ikzelf :). De naaisters die gedreven door een deadline er uiteindelijk toch in slagen terug achter het machine te kruipen, nadat er hier en daar een wolkje stof van tussen de spoeltjes werd geblazen :). Enfin ja, zo erg is het nu ook weer niet, maar het was toch een dikke twee maand geleden dat er nog iets van onder de machine rolde...

Maar soit, het Milla pakje dus.  

Bij gebrek aan dochters koos ik een denkbeeldig slachtoffer in de familie, zijnde nichtje J. Nichtje J werd 10 jaar afgelopen maand. Laat dat nu net een leeftijd zijn waarop je wel nog eens graag op je hoofd gaat staan, maar liever niet meer hebt dat de hele straat dan ook je ondergoed ziet! Ik koos een stofje uit de voorraad (die maar niet kleiner wil worden), van héél soepele tricot en een eenvoudige print met prachtig fel groen en grijs. Lekker sportief dus. De tricot was een vloek om met de gewone naaimachine te naaien, tot bleek dat ik mijn stretchnaald niet had opzitten :)! Daarna ging het gelukkig beter. Ik maakte maat 152. Het rokje is wel erg kort, dus om niet nog meer stof te verliezen werd dit omgezoomd met een rolzoompje. Eerste maal dat ik dat deed met de overlock, maar was erg snel en prettig om te doen!   

Ik ben erg tevreden over het resultaat en zag nichtje J er al zo mee rondlopen... Maar... nichtje J houdt blijkbaar niet van felle kleurtjes en vond het stofje niet zo mooi! Gelukkig durfde ze het te zeggen, anders verdween dit leuke kleedje in de kast om nooit gedragen te worden. Maar nu maakt het de tienerdochter van vriendin S blij. En nichtje J...? Die heeft nog eentje tegoed in een stofje dat ze wel helemaal fantastisch vindt!

(Anoniem) Getest en goedgekeurd :) Patroon: Milla Pakje, La Maison Victor Jul-Aug 2016
Stof: soepele tricot, online groepsaankoop Fabricland (UK)
Maat: 152
Aanpassingen: rokdeel verlengen volgende keer, kortere rugelastiek dan voorgeschreven
Fotoshoot: in door verbouwingen verprutste tuin (boven) :)

1 opmerking: