woensdag 24 augustus 2016

Milla pakje #2

Altijd leuk hoe vlot een jurkje gemaakt is als je een patroontje voor de tweede keer gebruikt. De zoektocht naar een geschikt stofje was een race tegen de tijd. Op 45 minuten 3 stoffenwinkels affietsen (Soie Unique in ledeberg - Artevelde op vrijdagsmarkt - Stoffenmarkt aan coupure), om tot de vaststelling te komen dat streepjes blijkbaar niet echt in de mode zijn momenteel. In mijn herinneringen zijn er altijd en overal wel strepenstoffen te vinden, maar dus niet echt op momenten dat je er naar zoekt, zo blijkt :).
 
Gelukkig vond ik bij Artevelde een heel leuk couponnetje, met een perfect zomers strepenstofje. Het stofje schreeuwt 'zon, zee en strand' en dat was nu eens net waarvoor het bedoeld was! Vooral de felle zomerse kleuren, en het feit dat de strepen niet uniform zijn geeft het een extra dimensie.

Vrijdagavond kleedje gemaakt, zaterdag aan nichtje J overhandigd. Het kleedje ging aan en is bijna niet meer uitgegaan! Gedurende de hele week was het prachtig weer aan de zee en heeft nichtje J gestraald, samen met mij en de zon!

En zeg nu zelf, het mooiste compliment dat je als maakster kan krijgen, is dat de bestemmeling heel de tijd gelukkig met je creatie rondhuppelt, toch? 


Patroon: LMV jul-aug 2016, Milla pakje mt 152. Bovenstuk versmald (geen naadwaarde), rokdeel verlengd met 4 cm
Stof: soepele tricot, coupon Artevelde - Gent.


2 opmerkingen:

  1. Amai als dat geen mooi compliment is! Prachtige jurk.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. merci! Ben eens op je blog gaan kijken. Leuke dingen staan daar op! Een volgertje bij :)

      Verwijderen