woensdag 2 maart 2016

Absolutely fabulous

Zot zijn doet geen zeer zeggen ze, dat klopt, maar er kruipt wel heel veel tijd in :).

Vorige zaterdag was het onze ondertussen legendarisch geworden schoolfuif, een verkleedfuif, met thema gekozen door de ouders van het tweede leerjaar.

Thema dit jaar was knokke le zoute. Je weet wel, dockside, truitjes losjes over de schouders gedrapeerd, Burberry, chihuahua's.... Op het eerste zicht een moeilijk thema, maar eens we begonnen freewheelen hadden we direct een aantal plannetjes!

Ik vond namaak Burberry stof in de nieuwe stoffenwinkel in Ledeberg (naam ben ik vergeten, naast de strik). 10 meter gekocht, 5 meter voor mezelf en 5 voor de decoratie van de fuifzaal :).

Het plan: een Burberry sjakosh met een chihuahua in, een hoed met chihuahua opgenaaid, een Burberry kleed voor mezelf en een Burberry giletje voor manlief.

Je ziet, enige planning was wel nodig om alles op tijd klaar te hebben. En waar ik normaal echt van de lastminute ben, was ik nu klaar met de sjakoshen en het kleed ongeveer een week op voorhand, en het giletje van manlief werd gemaakt op de dag zelf. Maar alles prima op tijd af. Dat is een unicum :).

Het resultaat was geweldig leuk, en guess what... Ik werd verkozen tot miss knokke van de avond :). Mensen konden niet geloven dat ik alles zelf gemaakt had en vroegen zich af waar je dergelijke outfits kon huren :). Mission accomplished!


De chihuahua sjakosjes. Reeds aangeslaan door mijn 2 zonen ondertussen :). Patroontje uit Mijn Tas, een topboek! Dit is de Celeste I. De chihuahua's kocht ik in serie op 2dehands.be. De eerste camouflage chihuahua is ondertussen onze jongens hun beste vriendje. Olaf genaamd :). Met een slaap beurt-rol. Zijn ze niet schattig :)


De chihuahua hoed. De ster van de avond :). Met bijgeknoopt Burberry-lint.


Felix gilet van LMV Dec 2015. Met bijpassend sjaaltje. Gespje op de rug. 

 De Eden jurk in katoen, met blinde rits, van LMV dec 2015. Ideaal om het patroon eens te testen :). Ik hou van de ruguitsnijding! Ik paste niets aan het patroon aan, behalve de breedte van de rok. Daar heb ik meer een A-lijn van gemaakt door links en recht van de heupen tot onderaan ongeveer 20 cm aan elke kant weg te nemen. In tricot valt de brede rok misschien mooi, maar niet in katoen (of toch niet voor de combinatie van mijn model met de niet zo'n soepele stof...)
 

(Kartonnen) Lippens stond erbij en keek ernaar :).


En dan de kers op de taart! Mijn kroontje en absolutely fabulous lint. En ja, zo voelde ik me idd de hele avond, absolutely fabulous! Het was een superfeestje :)!

3 opmerkingen:

  1. Toffe creaties zeg!Je bent er helemaal voor gegaan en dat lintje heb je verdiend gewonnen!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik zou al dat werk er nooit voor over hebben, maar het resultaat is echt geweldig! Wauw! Terecht gewonnen!

    BeantwoordenVerwijderen