maandag 15 februari 2016

Gordijntjes - the sequel

Hier kon je reeds lezen wat er aan vooraf ging. De naaimama zonder tijd kreeg na deze eerste reeks gordijntjes te horen dat juf niet durfde vragen dat er eigenlijk niet 2 maar 4 gordijntjes dienden gemaakt te worden....

Aangezien de andere naaimama's in de klas ofwel er gewoon niet zijn, of stiekem incognito bleven, keerde ik dus terug naar huis met de overschot van de lap gele stof (ik vond al dat juf zich nogal overkocht had voor 2 gordijntjes :)) en de belofte van de gordijntjes zo snel mogelijk (ahum) af te werken.

Vandaag - 14 februari - zijn ze klaar. Een goede 5 maanden na de eerste vraag en een dikke 3 maanden dus na de eerste reeks gordijntjes :).

En ik kan bevestigen, ik ben nog steeds geen fan van 'rechtdoor' projectjes. En deze keer deed mijn naaimachine er nog welgeteld 2 schepjes bovenop...

Schepje 1 had ik moeten zien aankomen, maar toch... Elk gordijntje telt 3m20 omtrek ongeveer, maal 2 maakt dus 6m40. Voel je me al komen...? Toen gordijntje 1 klaar was, haalde ik het zwierig van onder de naaimachine, knipte de bovendraad af en hupakee, ik knipte in de lucht toen ik de onderdraad wou knippen. Geen onderdraad meer! Aargh!!! Een leeg spoeltje.... Een speurtocht langs de stiklijn toonde me dat mijn onderdraad al ongeveer een meter geleden op was. Grumbl, iedereen kent dat vloekmoment wel veronderstel ik!

Maar niet getreurd, snel opspoelen, lekker veel, zodat we zeker toekomen he! Terug op kruissnelheid, spelden, stikken, afmeten, spelden, stikken... Het ging een prima vaartje... Tot ineens... dat geluid... Iep iep iep iep iep, ken je het? Iep iep iep iep iep, .... je voelt al wat weerstand, iep iep iep iep iep, er komt nog een geluidje bij, iep iep iep tsjakka, iep iep tsjakka, je negeert het nog een beetje (tegen beter weten in, maar ja, je bent er bijna!) tot ineens iep iep iep STOP... Je geraakt niet meer voor of achteruit, je stof is in je naaimachine gekropen, en je ligt met beide handen aan je stof, naald en spoeltje tegelijk te trekken...! Grrrr, naaifrustratie nummer 2! Een geblokkeerde spoel, voor god weet welke reden. Alle zichtbare draden maar doorknippen dan, nog wat aan je stof liggen trekken en hopen dat je er zonder gaatjes vanaf komt!

Maar soit, na deze twee onderbrekingen toch zonder problemen de eindmeet gehaald :). En wat kan je beter doen na wat kleine frustraties dan met een gin tonic in je zetel te ploffen? Met roosjes - voor Valentijn :). 

Van oud naar nieuw :)


Hmmmmm....


5 opmerkingen:

 1. Die gin-tonic heb je echt wel verdiend :-) Ik heb ook een hekel aan gordijn of andere rechtdoor projecten. Wat zo eenvoudig lijkt valt vaak dik tegen :-) Komt wat in de buurt van verstelwerk ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. troost u, mijn gezin wacht al drie jaar op de gordijnen in de living. Helemaal waar wat Mieke zegt... Maar volgende week he, dan begin ik er aan! (denk ik)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Bij mij liggen er ook ikea-gordijnen klaar die wat korter gemaakt moeten worden. Uit ervaring weet ik ondertussen dat ik ze eerst moet wassen of ik kan ze nooit wassen (want dat krimp enorm). En toen kakte er toch wel een vogel op zeker toen ik ze buiten liet drogen!!!! Dat was afgelopen zomer. Nu liggen ze nog altijd op de wasmachine om nog een keer te wassen voor ik ze inkort, als de vlek eruitgaat natuurlijk... Grr!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ik ga er gemakshalve van uit dat klasgordijntjes (bijna) nooit gewassen worden :). Voorwas heb ik dus niet gedaan, oeps!

   Verwijderen