zaterdag 5 december 2015

Cisse the first

Toen ik het Cisse patroon voor het eerst zag was ik niet onmiddellijk fan... Het patroon gaf me niet hetzelfde wauw-gevoel als ik kreeg van het Jacob broekje. De dubbele paspel, de verschillende opties voor de zakjes, de gebogen lijn op de poep achteraan. Ik vond het allemaal wel ca va maar niet direct woohoow, als je begrijpt wat ik bedoel. Maar boy, was I wrong :).

We maakten een Cisse als laatste project in de naailes (jaja, in mei al). Ik nam het smal patroon voor Merijn, en verlengde het met 6 cm. Zoals gewoonlijk was dat eerder op de gok, ik ben niet zo van het opmetende type...

De Cisse werd prachtig, helemaal zoals ik het wou. Enkel het omzomen moest thuis nog gebeuren. En daar heb je het... Na een eerste pasbeurt bleek de broek te lang..., veel te lang..., ongeveer die 6 cm te lang die ik had toegevoegd om precies te zijn (tot zover mijn inschattingsvermogen)... Drukte en vakantie deed de broek op de af te werken hoop belanden, waar ze bleef liggen tot ongeveer half oktober toen alle andere broeken in de was waren en het kind toch met iets naar school moest vertrekken de volgende ochtend :). We pasten de broek nog eens en eureka! Precies gepast deze keer! Pijpen werden omgezoomd en de broek gepast en wauw! Wat een mooi resultaat! Ik zal dringend voor grote broer ook een Cisse moeten maken, ze zijn echt wel geweldig. En daarmee is ook bewezen dat die kinderen effectief wel groot worden terwijl je erbij staat. 6 cm groeien op 6 maand tijd, straf vind ik dat!

En dan nu de aan-foto's. Actie-foto's zal ik maar zeggen (ahum). Ik heb altijd het perfecte beeld in mijn hoofd, van een mooi poserend Merijntje, met een leuke achtergrond, ideale belichting, enzoverder... Maar hier ziet u mijn duveltje zoals hij is. Enthousiast, nooit stilstaand, rondspringend, wegkruipend, over de grond rollend... Het leven zoals het is :).Dubbele paspel... 
 
 Een lusje zonder, een lusje met 1 paspel en ...
 
 ... een lusje met 2 paspel kantjes!

 
 

9 opmerkingen:

 1. Bij mij is het net omgekeerd: van Cisse was ik meteen overtuigs, van Jacob (nog steeds) niet echt. Deze Cisse is erg leuk geworden!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. nu denk ik dat de Cisse idd de overhand zal nemen! Voor grote broer staat er eentje op de planning, denk dat het ook een goed model voor hem zal zijn!

   Verwijderen
 2. Jacob vind ik echt geweldig als ze nog klein zijn. Bij de grotere maten vind ik de broekspijpen te wijd.
  Ik maakte een Cisse short, ben toch wel fan, alleen naai ik gewoon veel te weinig.
  Jouw Cisse werd ook mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk die kleine accentjesen mooie kleurencombo! Ik maakte vorige maand de Jacob, voor de eerste keer, fijn patroon. Ook nog niet de tijd gehad om er over te bloggen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Bij mij ook omgekeerd: liever Jacob dan Cisse, maar ik moet wel toegeven dat ik zelf nog geen Cisse maakte. Die van jou is wel heel geslaagd, mooi ribstof en actiefoto's zijn ook altijd leuk :-)

  BeantwoordenVerwijderen