zondag 8 november 2015

naaimama zonder tijd


De vraag kwam reeds op de introdag, eerste week september... We nestelden ons in het kringetje van de derde kleuters, op veel te kleine stoeltjes die onze knieën naast onze oren duwden.

Na een tweetal zinnetjes uitleg was het zover. Juf C kijkt in mijn richting en zegt "ik heb gehoord dat jij goed kan naaien? Ik zou graag nieuwe gordijntjes hebben voor in de klas". 

"Oh, euh, geen probleem! Maar het zal niet voor direct zijn" zei ik, het drukke werkjaar in gedachten... Et voila, het was idd niet voor direct. We zijn ondertussen 8 november en de gordijntjes zijn nog maar net klaar. Ik recupereerde de afmetingen van de vorige gordijntjes en ook het lint om de haakjes in te hangen. Dat lint kan je opstroppen om je gordijntjes te rimpelen, best handig! 

Mijn donkerblauw overlock stiksel had ik best vervangen door iets anders, want dat zie je door de stof wat doorpiepen. Maar als er iets is waar ik liever niet aan pruts, is het wel de bedrading van mijn overlock... 

Al bij al waren de gordijntjes best gemakkelijk en snel klaar. Al ben ik nog steeds geen fan van zo van die 'rechtdoor' projecten. Geef mijn maar T-shirts en hemdjes en rokjes en jurkjes... 

Of kussens, die zal ik nog wel maken met de stofoverschot. Ooit, na de kerstvakantie of zo :).

Mijn oudste zoon mocht de gordijntjes nog inpakken en versieren met een tekening van de griebies (onze klasnaam, staat voor de grieten en binken!). 


 Nog effe een rode strik en stoere vinger-pose :). Zo, lieve Juf C. Sorry voor het wachten!


1 opmerking:

  1. Lekker fleurig, ideaal voor in de klas! Je had natuurlijk niet veel keus, als de vraag zo 'en plein public' gesteld wordt ;-). Knap hoor!

    BeantwoordenVerwijderen