maandag 4 januari 2016

cape-cadeau en goede voornemens

Aha! Het nieuwe jaar is aangebroken. Alle zelfmaak-cadeautjes zijn uitgedeeld en mogen dus geblogd worden.

Bij een nieuw jaar horen ook nieuwe voornemens... Het voornemen van 5 blogposts per maand werd vorig jaar belange na niet gehaald! Dit cijfer moeten we met het huidige drukke professionele leven dus dringend bijstellen, naar pakweg 3 blogposts per maand? Dat moet lukken! Ik moet wel toegeven dat ik hierbij lichtelijk blog-planning zal moeten toepassen, namelijk in de productieve maanden af en toe een blog-postje on-hold zetten om de lege maanden op te vullen. Lang leve de concept-posten :). Hopelijk ga ik komende jaar voldoende boeiends te bieden hebben om de 400 volgers te houden en te entertainen. Ik vind het geweldig dat jullie er allemaal zijn, echt waar!

Voornemen 1 gaat gepaard met voornemen 2, namelijk meer naaitijd proberen inlassen. Er zitten zoveel ideeën in het hoofd, zoveel stoffen in de kast en zoveel naaiboeken in mijn bezit dat deze dringend toch tot meer productiviteit moeten leiden! Maar om dat in werkelijkheid om te zetten moeten we eerst overgaan tot voornemen 3: de bureau (alias naaiplek) opruimen!

Voornemen 4: enkel nog stof kopen in functie van een werkelijk gepland naaisel... Niet zo van 'oh, dat stofje dient ooit nog wel eens tot dit of dit of dit... Want dan eindig je met een hoop stofjes die je ofwel niet meer mooi vind (3 jaar na de geplande projectdatum), ofwel niet wil in knippen (ah ja, wegens dat project in je hoofd), ofwel niet geschikt zijn voor het project van het moment (ik vind deze stof wel mooi, maar zal mijn tante - grootmoeder - vriendin dit ook wel vinden???).

Voornemen 5 is van heel andere aard maar ook een klassieker van formaat: gezonder leven... Een nieuw bed kopen (bye bye rugpijn?), minder suiker eten (bye bye luxe-kilo's?), meer water drinken, minder cola zero (bye bye maagpijn?), en misschien ook wel meer slapen... Al zal de werkdrukte dat ook in de eerste helft van 2016 beetje dicteren soms... Laat ons proberen niet oververmoeid te geraken!

Zo, 5 goede voornemens is wel voldoende om mee te starten vind ik. Ik hou jullie op de hoogte van de vorderingen :).

En dan nu, blogpost nr 1 van 2016.... De cape uit stof voor durf het zelvers voor nichtje J. Een heel leuk projectje om te maken. Snel klaar en met leuk resultaat. Wat wil een mens nog meer :). De stofkeuze was nog het moeilijkste deel. Nichtje J wou een zachte fluffy stof, en die moet je toch eens in je handen gehad hebben vind ik persoonlijk, om de zachtheid te kunnen inschatten. Internet-shoppen was dus al uitgesloten... Bij Stoffen Artevelde in Gent vond ik de ideale fluffyness en nog eens het ideale kleur. De cape werd gevoerd met een bijpassend wolletje, waardoor de totaalprijs van de cape niet spotgoedkoop was, maar nog wel net binnen cadeau-budget. De lange knopen komen van bij Veritas. Alles werd geknipt in de grootste kindermaat (140-146) en zat op een klein uurtje in elkaar. De fluffy stof zorgde voor pluizen alom in huis en kriebelneuzen en genies... Een probleem dat na het in elkaar naaien gelukkig was opgelost!

De juiste kleur fotograferen van de stof bleek aartsmoeilijk. Hier lijkt het gewoon een lelijk grijs dingetje.. Alsof ik zo'n stof zou kiezen :).

 
 Ook deze kleur komt nog niet in de buurt van de echte mooie subtiel-groene kleur... Maar je kan wel de knoopjes al goed zien :).


Wonder boven wonder is de kleur toch 1 keer goed gefotografeerd (toen ik een sms naar mijn man stuurde om mee te helpen kiezen, terwijl ik eigenlijk in mijn hoofd al gekozen had, ken je dat :)?)  Het gaat dus om de mooie groen-turquoise stof links op de foto. En in het echt is ze nog mooier!

 
Bovenaanzicht (met kleurenfilter).En de overschot hebben we aangewend om aan selfish-sewing te doen. Een paar leuke fluffy handschoentjes voor mezelf! Met het zelfgetekende omring-je-hand-met-potlood patroontje.
 


Patroon: cape SVDZ
Stof: stoffen artevelde - Gent
 

3 opmerkingen:

 1. Leuk! Heeft het nichtje ook echt maat 140-146? (Ik maakte hem nog nooit, dus wil de maat wel eens inschatten :) ) Succes met de voornemens!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, de maten kloppen wel goed eigenlijk. Ik zou de volwassenmaat wel eens voor mezelf willen maken. Het is een heel dankbaar projectje!

   Verwijderen
 2. Oh zo zacht,zo warm en zo mooi!Zowel de cape als de handschoenen,laat het nu maar winter worden ;)

  BeantwoordenVerwijderen