donderdag 23 juli 2015

minions - the making off...

Wolf is jarig in juni, en Merijn in augustus. Concreet betekent dit dat mama in de laatste drukke week van het schooljaar nog 2 traktaties mag maken voor haar lieve jongens. En aangezien ik ondertussen het statuut van 'mama kan alles' heb bereikt, worden de taart-fantasieën ieder jaar groter en groter :). 

Merijn wou graag minions. Aangezien ik deze mannekes zelf ook wel geweldig vind, maakte ik ze met plezier! En oh, wat een aandacht en hilariteit in de klas toen we hier de volgende dag mee toekwamen!
Wolf die zag het ook best wel groot, en wou een 'skylander' taart... Na wat google-voorbeeldjes mocht hij de volgende dag (en andere dag dan de minions gelukkig, twee zo'n taartwerken op 1 avond zou iets te veel van het goede zijn :)) met dit exemplaar naar de klas. Beetje gezeurd hier wel, wat de speelgoedjes zijn echt, niet van suikerpasta. Ken je grenzen, niet waar?

  
Deze twee schattige schaapjes mochten de taart nog vergezellen...


En dan nu, the making of the minions. Voor wie dit ook wel eens ziet zitten. Echt moeilijk is het niet, maar wel een leuk resultaat!

Om tijd de besparen, kocht ik voorgemaakte cakes in Albert Hein (ja, ik leer loslaten... Vroeger zou iets niets-zelfgemaakts, zelf al is het een onderdeel, voor mij als falen aanvoelen!). Deze cakes zijn al geel, net zoals de minions! Suikerpasta uitgespaard dus! Ik schaafde de cake wat bij om de minions minder vierkant te maken, voorzag ze van blauwe broek en riempjes, mengde zwart met witte suikerpasta voor de grijze brilletjes, en tekende haar met een chocoladespuitje. De armpjes werden wel met gele suikerpasta gemaakt, maar met stukjes cake binnenin. Ik hou niet van te grote stukken robuste suikerpasta. Lijkt me niet zo goed voor de kindertjes die dat naar binnen spelen!

Maar omdat beelden meer zeggen dan duizend woorden... hier beelden met (hopelijk leesbare) woorden! Astemblieft :).


De skylander-taart bestaat trouwens uit 2 zelfgebakken biscuits, met een alberthein-cake als brug en madeleintjes als trapjes en als schaapjes. De knoflook-pers bleek de ideale "gras" maker. De crème au beurre werd gemaakt met een Avévé zakje (nog zo een no-go voor mij als ik tijd zou hebben... loslaten, remember :)?). Ook hier werden we met oh's en ah's onthaald in de klas. Daar doen we het voor hé.


1 opmerking: