donderdag 18 juni 2015

duo rimpelrokjes

Jaja! Het was weer zover :). Een verjaardagsfeestje van een meisje uit Wolf zijn klas.

Meisjes = rokjes
+
Zonen = allesbehalve rokjes
-------------------------------------------------
Zoon nr Meisjes Verjaardagsfeest = rokjes maken!!!


Ik begon er zelfs helemaal op tijd aan deze keer! Ik koos een eenvoudig patroontje waarbij je de exacte maten van de jarige niet echt hoeft te kennen. Gewoon een strook stof, rimpelen, tailleband eraan en klaar! 

Voor het rokje met elastiek haalde ik de mosterd hier. Het was nog wat gefoefel om de elastiek er goed aan te krijgen, maar het resultaat mocht er wezen. 

Wolf kreeg een rij stofjes om uit te kiezenEn deze twee zijn het dan geworden! Voor de zakjes van het ezelrokje gebruikte ik het patroontje van de steekzakken van de Cisse. Dat ging prima! Met een paspeltje tussen en contrasterend binnenzakje (waardoor het paspeltje wel terug minder goed opvalt...). 


 Zomerproof!! 

 De klassieker met boordstof. Altijd een schot in de roos. Het feestvarken kwam de volgende dag al met het nieuwe rokje naar school! 


En op een rijtje. Oh amaai als ik een dochter(s) had, die zouden nogal rokjes hebben!!

7 opmerkingen:

 1. Leuke rokjes... Daar zal de jarige wel heel tevreden mee geweest zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Geestig! En zeggen dat ik een meisjesexemplaar in huis heb en eigenlijk nooit rokjes maak :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dochter draagt deze rokjes ook graag. En ook handig om snel tussen het spelen door naar de wc te gaan. Met rits, dat duurt te lang.
  En voor mama handig dat deze heel snel klaar zijn :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hele leuke rokjes! Een patroon dat hier ook vaak passeert. Merci voor de tip van de zakken. Dat moet ik ook eens proberen! Liefs Alice

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb er wel twee ezeltjes voor moeten onthoofden, maar de zakjes geven een leuk effect! En meisjes moeten ook schatten verzamelen veronderstel ik he, net zoals mijn jongens :).

   Verwijderen