vrijdag 31 juli 2015

Eva Dress 2

Ja, hij stond al lang op de planning, een tweede Eva Dress, met een stofje dat wel in mijn kleurenpalet past deze keer... 

Ik nam er mijn eigen handleiding bij (hier), die, zo zag ik daarnet in mijn statistieken, al 14500 keer bekeken is. Whaaaa, zotjes :)!! 

Het knippen van de stof deed ik op 1 avond, en het in elkaar naaien + omzoomen nam nog eens 3 uur in beslag. En ja hoor, ook deze keer wel zeker 10 cm te lang! Ik ga nu dus gewoon een stuk van mijn patroon afknippen. 

Wat ik ook aanpaste waren de plooitjes op de rug. Aangezien ik die liever niet had, heb ik de plooitjes weggelaten, door ze reeds in het patroonpapier te vouwen. Als je dit gevouwen patroonpapier dan gebruikt om je stof te knippen heb je de juiste omtrek zonder dat je plooitjes in je stof hoeft te maken. Handig!

In de taille versmalde ik beide zijden ook nog eens 2 cm. Aan de poep was dat niet nodig (ahum :)). 

En dan de aanfoto's uiteraard. Met dank aan de man des huizes!


En de 'selfie' waarop je de kleur van het kleedje het best ziet! Ik hou vooral van de watervalhals. Al ga ik hem wel nog ergens wat proberen vastzetten, want als ik buk, zie je mijn navel (en alles daartussen :)). Als iemand tips heeft: laat maar weten!


Patroon: Eva dress, gratis te downloaden
Stof: soepele tricot fragile (via facebookgroep: stof de stofkes)

9 opmerkingen: