donderdag 18 juli 2013

Spookjes alom

De laatste week van het schooljaar is altijd enorm druk. Maar dat heb ik grotendeels aan mezelf te danken! Er moeten thesissen gelezen en verbeterd worden, er moeten juffencadeau's genaaid worden, er moet al rekening gehouden worden met de reis die binnen enkele dagen de aftrap kent, daar moeten nog kleedjes en rokjes voor gemaakt worden, er moeten familie verjaardagsfeesten gehouden worden met zelfgebakken taart, er moet gegeten worden met de klasouders en de naaiclub en.... er moeten 2 jongens trakteren op school met lekkers. 

Even snel snel een cake bakken zou uiteraard wel een stuk gemakkelijker zijn! Maar dan staan ze daar met hun blinkoogjes en vragen met hun liefste stemmetje: "maar wil je nog eens zo'n spookjes maken zoals vorig jaar?". Zo gezegd zo gedaan, de spokentoer op! Wolf koos voor oranje en blauw en Merijn voor groen en geel. Maar dat werd bij gebrek aan groen dan ook maar oranje en geel :).  Aanschouw het vrolijke spokenleger!En the making off :)1. Een cakeje, wat snoepjes (of marshmellows bijvoorbeeld) en je rolfondant of marsepein
2. Cake omdraaien, onderkant (vroegere bovenkant :)) wat bijsnijden tot ze stabiel staan en snoepje opleggen
3. Een bolletje rolfondant of marsepein lekker dun uitrollen. Twee oogjes in een ander kleurtje draaien
4. En dit over je cakeje draperen en de oogjes erop duwen. Nog een bloemetje in het haar en klaar! 

Duurt op zich niet zo erg lang, maar tegen spook nummer 48 heb je het meestal wel een beetje gehad :). Maar die gezichtjes als ze naar school vertrekken, daar doen we het voor!


2 opmerkingen:

  1. Nog eens, ik vind dit een super leuk idee en bedankt om ons een mooie uitleg te geven.
    Marie

    BeantwoordenVerwijderen