maandag 17 juni 2013

Dinosaurs

Wat doe je als mama als je geen koekjes meer in huis hebt om mee te geven naar school? Juist ja, om 10u s'avonds nog beginnen baken! Nadat je al je was hebt ingestoken, examens hebt verbeterd en afwasjes hebt gedaan...

Ik wou mijn dino-vormpjes eens proberen die ik een tijdje geleden in Finland kocht. Ik vond niet direct een goed receptjes voor koekjes, dus kwakte maar wat bij elkaar op goed gevoel. Gebak moet je altijd zeer precies afwegen wordt er altijd gezegd. Euh, nou ja, laat ons zeggen dat ik dan altijd even mijn wenkbrauwens frons, wetende hoe mijn gebak over het algemeen tot stand komt :). Schepje hier, schepje daar en klaar!

Ik nam een ei, deed er dikke cm boter bij, schudde 2-3 lepels suiker, 2-3 lepels bloemsuiker en een 10-tal lepels bloem erbij en mixte alles met de kitchenaid. Een zakje vanillesuiker ging er ook bij. Wat kneden, half uurtje in de frigo en uitrollen maar! Zijn ze niet schattig...

Voor het bakken:En na het bakken en wat gepruts met gesmolten en gekleurde witte fondantsuiker... Over mijn versiertalenten ga ik niet te veel uitwijden :). Kindjes zijn gelukkig heel vergevingsgezind wat dat betref! Hmmmm, lekker!


3 opmerkingen:

  1. dit zijn echt koekjes op kinderformaat!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Fantastisch de manier waarin jij overal slaagt ! Nog een naam die goed bij jou zou passen : Maxma = de max van een ma ! -))
    Marie

    BeantwoordenVerwijderen