zondag 18 september 2016

van chocoladetaart, taartschotels en een héél leuk receptenboekje

Vandaag gaan we het nog eens hebben over het zoete gedeelte van de naaisTAART blog! Geloof het of geloof het niet, maar ikzelf ben niet ongelooflijk zot van chocoladetaarten. De klassiekers waren hier vaak peren-frangipanne, biscuit en een appelcake of zo. Het gebeurt echter meer en meer dat ik er niet toe kom al mijn taarten zelf te bakken. Dat de rush naar de verjaardagsfeestjes overstelpt wordt door te verbeteren examens en nog vanalles, en ik niet anders kan dan aan mezelf toegeven dat als ik  niet rechtstreeks in de open armen van de burn-out wil lopen, ik maar beter eens taarten ga bestellen ipv ze zelf te maken... En dat het feest ook wel zal doorgaan zonder een nieuw in elkaar genaaide verjaarsdagsoutfit, dat ook... 

Mijn biscuits, die maak ik wel steeds zelf. Ik vind ze nu eenmaal lekkerder dan deze van bij de bakker (eigen loef, ik weet het...:) ). Ik merkte wel dat als ik me had laten verleiden tot het kopen van taarten bij Tartes Francoise, dat de chocoladetaart er altijd het snelst van tussen was. Dat kan nu toch ook niet zo'n moeilijk taartje zijn he, dacht ik al vaak, gevolgd door mja, het recept zullen ze me wel niet geven. Maar op een dag googlede ik op "zachte chocoladetaart" en koos het recept dat me snel, gemakkelijk haalbaar, leuk en lekker bleek te zijn. De eerste taart was een succes en kreeg complimentjes en schoof over de bordjes alsof het een echte "tarte francoise" himself was :)! Enigszins triomfantelijk kan ik nu dus een chocoladetaart aan mijn palmares toevoegen, die zo gemakkelijk te maken is dat ze direct een plaatsje in de top 3 van te maken taarten heeft veroverd. 

Men neme: 
 • 200 g pure kwaliteitschocolade
 • 100 g boter
 • 4 eieren
 • 200 g suiker
 • 3 eetlepels gewone bloem
 • poedersuiker ter afwerking
Men doet:
 • Boter en de chocolade op een laag vuur tot gesmolten (kan ook in microgolf)
 • eieren + suiker heel luchtig opkloppen (keukenrobot als je dat hebt)
 • gesmolten chocolademengsel voorzichtig onder dit mengsel brengen
 • bloem voorzichtig onder dit mengsel mengen
 • ovenschotel met bakpapier (je krijgt de taart NIET los anders!)
 • 45 minuten bakken bij 150°C (voorverwarmde oven)
 • poedersuiker ter afwerking (na afkoelen). 

Op de rommelmarkt vond ik twee hoge taartschotels die mijn creaties letterlijk nog een niveautje hoger tillen. Alles ziet er gewoon lekkerder uit op zo'n taartschotel! De twee taartschotels komen van afzonderlijke kraampjes, maar zijn duidelijk 'familie' van elkaar. 

Bovendien kocht ik in het gezelligste winkeltje van gent (the fallen angels) een mooi retro receptenboekje. De chocoladetaart werd als eerste ingeschreven, maar de biscuit komt er binnenkort ook bij en de peren-frangipannetaart en de bresilienne en de javanais en en en... In potlood, om het netjes te houden, en met mijn eigen aanduiding van moeilijkheidsgraad, van 1 tot 5 bolletjes. Fototjes komen er ook nog bij (neem ik mezelf toch voor). Een beetje mijn eigen persoonlijke favo-taarten-recepten boekje, dat is de bedoeling! Hopelijk gaan mijn kinderen en kleinkinderen dit boekje koesteren! En hopelijk slaag ik er in om er meer dan 2 taarten in te noteren, haha, daar moet ik misschien mee beginnen :). Zeg zelf, deze zien er toch heerlijk uit he!

1 opmerking:

 1. Deze taart zit -as we speak- in de oven... Ik veranderde enkele kleinigheden aan het recept. Ze ruikt heerlijk! Zo benieuwd naar het afgewerkt product!!

  BeantwoordenVerwijderen