zondag 10 mei 2015

de twijfelsjaal

Er lag een mooi zacht stofje in de kast, te delicaat voor een 'echt' kledingstuk, maar ideaal voor een  zomersjaal. De grootte van de stof was zowel in de lengte als de breedte eigenlijk te klein voor een sjaal, maar als we de stof overlangs doorsneden kregen we 2 driehoeken van 1m20 op 1m20 op ... tja, daar ging het effe fout :). Ik pochte nog dat je de lengte van het 'langste' been kon berekenen met de stelling van Pythagoras. Ken je die nog?

\!a^2 + b^2 = c^2
 
Maar het probleem was dat ik de stelling eigenlijk helemaal niet toepaste, en ook de langste zijde van de sjaal niet na-meette. Dus gokten we de totale omtrek op 4 meter. 4 meter, ja, dat zou wel zéker genoeg zijn.

Ik kocht in de stoffenkamer twee kleuren biais. Eentje fluo-oranje en eentje fluo-geel. 4 meter van elk dus...

Een sjaaltje omboorden met biais, dat zou wel even snel gepiept zijn dacht ik. (Naai)Vriendin Elke begon aan de gele biais, ikke aan de oranje. Filmpjes op internet (hier bijvoorbeeld) hielpen ons om de hoekjes heen. Maar amaai zeg, dat duurde en duurde! Ik denk dat we in totaal bijna 3 uur geknipt en gebiaised hebben :). En wat bleek? Onze 4 meter biais was niet genoeg! De volgende dag dus terug nr de stoffenkamer voor een extra metertje en de sjaal een avondje aan de kant :).

Na wat gepruts om de eindjes biais aan elkaar te zetten was de sjaal klaar... En tja, het is precies een twijfelgeval. Op de pop en zo vind ik er hem wel leuk uitzien, maar als ik hem aandoe... Ik weet niet, het klopt precies niet helemaal... De biais is misschien iets te stijf tov de soepele stof. Of het oranje toch iets te fluo. Of de strepen die niet horizontaal genoeg lopen. Of had ik misschien geel en oranje biais op dezelfde sjaal moeten combineren? Of zou de gele biais beter in mijn kleurenpalet passen?

Enfin, je kent dat wel. Iets dat niet helemaal aansluit bij wat je in je hoofd had, ook al kan je niet benoemen waarom juist. 

En jullie? Wat vinden jullie ervan? To wear or not to wear ... :).

5 opmerkingen:

 1. Ik vind hem in ieder geval superleuk! De oranje biais geeft net dat extra beetje punch aan de sjaal. Super!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De oranje biais geeft de sjaal pit!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. gisteren aangedaan in de naailes en ja hoor, helemaal goedgekeurd :). Weg zijn de twijfels :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. to wear to wear! Ik vind hem superschoon!

  BeantwoordenVerwijderen