zondag 26 april 2015

De snelle en gemakkelijke Sacher taart

Tijdje geleden was er schoolfeest met taartenbuffet. Ik wou heel graag iets met chocolade maken, maar geen brownies, dat waren de voorwaarden :).

Ik doorbladerde een beetje de kookboeken (zoals met de naaiboeken ook zo vaak gebeurt) en koos voor de Sacher torte van Libelle. Zag er lekker en gemakkelijk uit. En dat was het ook!

Het recept:

Deeg:
4 eieren
250 g suiker
200 ml arachideolie
200 ml sinaasappelsap
4 el cacaopoeder
300 g bloem
volledig pakje bakpoeder (normaal voor 500 g bloem)

Afwerking:
150 g chocolade
scheutje room (ongeveer 50 ml)
300g abrikozenconfituur
poedersuiker (indien camouflage van toplaag gewenst :))


Eieren met suiker schuimig kloppen, olie + sinaasappelsap doorroeren, bloem, cacaopoeder en bakpoeder mengen en dit alles onder elkaar mengen.

40-50 min bakken in voorverwarmde oven van 200°C.

Taart wat laten afkoelen, uit vorm halen, in twee snijden en tussenin met confituur bestrijken. 2 delen terug op elkaar leggen en bovenop en rondom rond ook nog bestrijken met confituur.

Chocolade met room smelten, heel even laten afkoelen en hiermee de cake overgieten. 

En het resultaat (met poedersuiker om de iets minder goed gelukte chocolade-laag te verstoppen :)).

 

Njam njam, erg lekker. Voor herhaling vatbaar!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen