donderdag 20 november 2014

Pyjama voor hondje (en Merijn)

Hondje had volgens Merijn echt wel dringend een pyjama nodig... En Merijn had volgens mama ook echt wel dringend een pyjama nodig... Dus legden we onze ideeën samen en maakte mama een duo-pyjama! Voor het onafscheidelijke duo hondje en Merijn!

Patroon komt uit de ottobre. Om een pyjama broek te hebben verlengde ik een short, maar dat is wat smal uitgevallen. Merijn lijkt wel een ballerinatje :). Hond kreeg ook een shortje uit de ottobre, maatje 74. En een T-shirtje uit ottobre. T'is te zeggen, een rompertje, maar zonder het onderste stukje... Zo'n kleine T-shirt patroontjes (maatje 50) vind je niet gemakkelijk! En omdat hondje zijn pootjes beetje anders ingepland staan dan onze armen, werd het patroontje wat aangepast zodat het ruggedeeltje breder werd, en de armsgaten dichter bij elkaar kwamen te liggen op het versmalde buikgedeelte. Samen zien ze er nu zo uit:


Joepie, gaan slapen!

Effe op baasje wachten... 

Oef, daar is hij al! 


Voor het pyjamatruitje gebruikte ik de snelle-zoom truck! Gewoon je onderste boord van je T-shirt omplooien en een deel terugplooien. Deze geplooide onderkant dan onder je overlock stoppen en rondom rond overlocken (zoef! Direct klaar!). Terugplooien en nog eens strijken en je bent helemaal klaar! Ik heb de boord nog wel eens doorstikt omdat hij nogal klein was en anders de neiging had om naar boven te plooien, maar met een bredere boord is zelfs dat niet nodig. De dino zijn nek is wel wat korter geworden, maar hé, wie ziet dat nu :). Ik ben fan van deze techniek, al zeker voor pyjama's!
4 opmerkingen:

  1. Toffe pj's! En zo lief, ook eentje voor hondje! Zo assorti! Ge weet toch dat ge nu helerdagen kunt gaan wassen he, want hij gaat alleen maar dezelfde als hondje willen aandoen :p.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Bedankt voor de snelle zoomtruc, die moet ik ook eens uittesten!! En zo'n schattig duo. Ik vind zo'n smal broekje voor een jongenspyjama anders überschattig :)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. o zo leuk om samen met je knuffel in dezelfde pyama te slapen

    BeantwoordenVerwijderen