zaterdag 30 augustus 2014

15 kilo peren

Vorig weekend kwamen we via facebook te weten dat je in Kieldrecht peren mocht gaan plukken. Iets met de Russen die geen peren meer willen en oogst te veel en 50 cent per kilo... je weet wel...

Dat leek me een super iets om te doen met Merijn! Die toch echt wel gek is van peren... Na amper een half uurtje plukken hadden we al 15 kilo bij elkaar!






Maar ja, al die peren, wat doe je daar dan mee? Ik verzon een overdadig-overladen peren-frangipanne taart, die gewoon MEGA lekker was!

Eén taart ging mee naar het werk, en eentje bleef thuis. Ik denk niet dat ik ooit in mijn leven al zoveel complimentjes gehad heb over een taart! Dus schrijf ik maar snel even het recept op!

Voor 2 taarten:

vulling:
100g boter
200g suiker
200 g amandelpoeder
3 eieren
2 eetlepels bloem
scheutje melk
8 peren

2 taartenbodems (bladerdeeg of kruimeldeeg of... ik kocht voorverpakte)

Bovenkant:
amandelschilfers
suiker (ik woog niet af, ik denk ongeveer 100g + 4 flinke eetlepels suiker vr 2 taarten)
geut amaretto (doe maar een flinke :))

Klop alle bestanddelen voor de vulling tot een romige massa. Begin met de boter en suiker, en voeg daarna 1 voor 1 de andere bestanddelen toe. Schil de peren en snij ze in stukjes, die je daarna integraal in de vulling mengt. (Je hebt nu heel veel peren in de frangipanne vulling, de hoeveelheid peren kan je zelf nog wat meer of minder maken, naargelang je zin).

Neem je voorverpakte taartenbodem en leg deze in een vorm. Verspreid de perenvulling over de ongebakken bodem (1/2 per taart). De overmaat bakpapier knip ik af. Plooi de overmaat van je taartranden over je vulling heen. Bestrooi je vulling met het mengsel van amandel-suiker-amaretto. Dit ziet er dan zo uit:


Bak gedurende 35 min op 175 graden. Dan krijg je dit:



Pimp de taart door er bloemsuiker over te strooien. Wauw, ziet er direct mega professioneel uit :). 


Deze taart werd al in stukjes gesneden voor de collega's. Zoals je ziet zit ze boordevol peren. Maar hmmm, zo lekker!  Na welgeteld 30 minuten op de koffietafel bleven er enkel nog kruimeltjes over :). Oh man, ik krijg er weer zin in!


9 opmerkingen:

  1. Mmmm, heerlijk!! Ik volg voor perentaart een erg gelijkaardig recept, dat van Jeroen Meus, mmm, ik krijg ook al weer honger :-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. De amandeltopping kolt idd van bij Jeroen Meus! Al weet ik niet of hij er amaretto bijdoet...

      Verwijderen
  2. Oh, lekker! en laat ik nu net gisteren een lading peren gekregen hebben!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. hop naar de winkel voor de andere ingredienten! Succes verzekerd :)...

      Verwijderen
  3. Hums, ik wil ook wel nekeer komen proeven :p

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Dat gaan we eens proberen!! Deze staat gepind voor dit weeked :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Belofte maakt schuld. Wij hebben de taart vandaag gemaakt en ze was heerlijk!!
    Heb een linkje op mijn blog gezet naar jouw blog hier ;-)

    Thanx voor het recept!!

    Sofie
    http://dekopspeldekes.blogspot.be/

    BeantwoordenVerwijderen