maandag 4 augustus 2014

Rimpelrokje

Vorig weekend was het de verjaardag van ons nichtje. Aangezien ze wel graag kleertjes krijgt, en ik zo toch ook eens voor meisjes kan naaien probeer ik altijd wel iets zelfgemaakt mee te nemen.

Wegens weinig tijd werd het een snel klaar projectje. Eigenlijk wou ik een rokje met beleg en rits maken, maar dat zou me toch nog te veel tijd en denkwerk gekost hebben. Dan wordt ik terug geconfronteerd met het feit dat ik veel te weinig oefen en uitprobeer om de technieken van de naailes goed onder de knie te hebben...

Of neen, het allereerste idee was eigenlijk een echt meisjes-tasje uit mijn tas of uit zo geknipt. Maar ook hier zag ik dat wat ik zou willen maken, me te veel tijd zou kosten. Tijd, die er niet meer was! 

Dus ja, rimpelrokje op elastiek dan maar! Dat zou op een half uurtje wel kunnen klaar zijn. Ik zeg zou, want mijn naaimachine dacht daar duidelijk anders over!

Ik zie mijn naaimachine super graag, maar nu deed ze echt wel moeilijk! De steken trokken op niks, na wel 10 keer nieuw spoeltje en andere draad en draadspanning aanpassen en weet ik wat nog allemaal ging het nog altijd niet goed! Ik begon al te vrezen dat ze kapot was en ik verplicht op zoek zou moeten naar een nieuwe... (wat dan ergens ook wel een troost was, want nieuwe naaimachine kopen lijkt me ook wel leuk :)).

De doe-het zelver in mezelf heeft dan maar eens de hele rimram rond het spoeltjeshuis uit elkaar gevezen. En daar werd het direct duidelijk waarom mijn lieve naaimachine dienst weigerde. STOF! Amaai, zoveel stof! Na wat uitgeborstel, geblaas en verontschuldigingen naar mijn bestoft machinetje werden we weer dikke vrienden!

De rimpeldraden werden gestikt, stof gerimpeld, elastiek eraan gezet en onderkant omgezoomd et voila! 3 uur later (vrees ik) was het rimpelrokje dan toch klaar!

En wat hebben we geleerd vandaag? De stofhoes altijd over je naaimachine zetten! En misschien ook wel op tijd aan projectjes beginnen, maar ja, het zit in mijn DNA, uitstelgedrag, dus ik vrees dat dat niet meer goedkomt :).


Op de pop

Detail stofje. Heel mooie kleuren en print (in zijn eenvoud). 

De rimpeltjes. Snel klaar als je naaimachine meewilt :).

Stof: Polygon Michael Miller
Patroon: volgens dit principe, maar beetje anders (boordstof als elastiek, 11 cm breed, dubbelgevouwen, lengte 0.75 van de taille + 2 cm naadwaarde).

6 opmerkingen: