donderdag 7 november 2013

Herfst = Okkernoten (of Walnoten) taart!


Onze buren hebben een prachtige notenboom. Die geeft ons in de zomer wat schaduw en in de herfst vele noten op het terras! Het ideale moment om een notentaart te maken dus! Het recept vond ik zelf uit en het was zodanig goed geslaagd dat ik het graag met jullie deel.

125 g gepelde okkernoten.
100 g amandelpoeder
75 g bloem
2 eieren
125 g suiker
125 g boter
scheutje amaretto
bladerdeeg

De boter met de suiker samen kloppen. 100 gram van de okkernoten fijn mixen en samen met het amandelpoeder bij het boter-suiker mengsel kloppen. Er ook de twee eieren onderkloppen en de bloem ondermengen (ik voeg alles 1 na 1 aan de kitchenaid toe). Hier nog 2-3 eetlepels amaretto ondermengen en je beslag is al klaar!

Een bladerdeeg bodem in je bakvorm leggen. De bodem bekleden met confituur en fruit naar keuze. Abrikozen confituur doet het prima, maar hier gebruikte ik wat ik in huis had en dat was zwarte bessen confituur. Dat was ook echt heerlijk! De kindjes mochten kiezen wat ze op de bodem wouden, confituur of appels (peren doen het ook prima). En zoals je het van 2 kindjes kan verwachten koos de ene overtuigd voor CONFITUUR! en de andere al even overtuigd voor APPELTJES! En wat deed ik dan..., juist..., helft van de bladerdeeg instrijken met confituur, de andere helft beleggen met appeltjes. Hierop komt dan het beslag dat je net maakte.

De 25 gram okkernoten die je nog overhad maal je iets grover en meng je met een dikke eetlepel suiker (ongeveer 15 g). Dit strooi je op de bovenkant van de taart en het geheel zet je in de voorverwarmde oven. 

Dit alles ongeveer 30 minuten bakken bij 175 graden en je hebt een heerlijke okkernoten-frangipanne taart! Om de vingertjes bij af te likken!  De zwarte bessen-confituur kant :)
 
De appeltjes kant :).

SMAKELIJK!!!

3 opmerkingen:

 1. Njammie, njammie, ziet er inderdaad zeer geslaagd uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ziet er neig goed uit! Ga ik zeker ook eens proberen, heb hier ook nog een hoop noten liggen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hallo,
  Via onze website www.volrecepten.be kunnen onze bezoekers grasduinen in meer dan 51.000 recepten vermeld in blogs en websites. Bovendien hebben we voor onze bloggers een lijst met Topblogs samengesteld, waar u andere bloggers kunt vinden én uw eigen blog kunt toevoegen: http://www.volrecepten.be/topblogs-met-recepten. Wij indexeren uw recepten zodat onze bezoekers ze via onze zoekmachine kunnen vinden. Bovendien is Volrecepten.be volledig gratis!
  Waarom niet lid worden van deze grote familie?
  Wij zijn ook aanwezig op www.facebook.com/VolreceptenBelgie!
  Breng ons een bezoek!

  BeantwoordenVerwijderen