donderdag 15 augustus 2013

Babycadeautje nr 1

Er is een ware babyboom geweest deze zomer... Met als gevolg dat ik nog graag iets zou maken voor 3 jongens en 2 meisjes. Als babycadeautje nr 1 heb ik eerst staan twijfelen over het vlinderdeken van SVDZ (Stof voor durf-het-zelvers, nvdr), dan over een 'gewoon' dekentje, dan weer over een rokje, een pamperbroekje en slabbetjes, om uiteindelijk op het patroontje van de droomfabriek uit te komen (Babyjurkje). Ik had nog een stukje nicky velours liggen in licht blauw, dat voor de jongens net niet stoer genoeg was, maar voor een babymeisje wel kon dienen dacht ik. De peer van op het patroon knipte ik ook uit om op het kleedje bij te stikken. Ik had niet voldoende stof om een volledig gevoerde versie te maken, maar deed het dan maar met 'halve voering', dat lukt ook! Ik heb nog wat staan twijfelen over geen voering en afwerking van de hals met elastische biais, maar ben blij dat ik dat niet gedaan heb!

Voor de rest was het heel simpel eigenlijk. Van de twee delen voering de zijnaad op elkaar stikken tot onder de oksel, dan de zijnaden van het voor- en rugpand tot onder de oksel aan elkaar naaien. Dit kleedje en halve kleedje (voering) in elkaar stoppen, goede kanten op elkaar, en voering achterkant aan rugpand spelden, voering voorkant aan voorpand spelden en zorgen dat de naad van je 'binnenkleed' en de naad van je 'buitenkleed' aan de oksel goed overeenkomen.  Dan volledig rondom rond overlocken, je maakt eigenlijk een grote cirkelbeweging (oksel links, hals, oksel rechts, rug). Alles binnenstebuiten keren, de randjes doorstikken op 1 mm (nog eens die cirkel :)), de peer op het kleed stikken en omzoomen met de tweelingnaald. Nog twee kamsnapjes als knopen en klaar is kees.

En wat zegt manlief als ik het kleedje kwam tonen? "Ah ja, da's een peer he". Niet zo enthousiast dus, maar oordeel vooral zelf... Schattige babytjes geraken daar wel mee weg, toch?


Edit: na een paar goede tips idd twee blaadjes bijgezet :)


3 opmerkingen:

  1. Ik vind het wel supperschattig :)
    Al zou een blaadje aan de peer het helemaal afmaken :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Schattig en inderdaad, de 2 blaadjes maken het af ! Schoon, schoon, schoon !
    Marie

    BeantwoordenVerwijderen