donderdag 21 februari 2013

Paspel-gekte

Het is zover, na een dikke 9 maand naaien heb ik me aan de paspel durven wagen, en ja hoor, ik ben verkocht! Ik begon met 2 kussens te maken die als swapje moesten dienen. Flink op tijd aan gestart, want voor eens wou ik eens niet in tijdsnood zitten... Maar dat was buiten mijn ventje gerekend! Mijn ventje, die me ziet binnen komen met de kussens en zegt 'wauw, no way dat jij dat gaat weggeven, leg dat hier maar mooi in de zetel!'. En zo geschiedde... Zie ze blinken...

En zo geraakt ik dus toch nog in tijdsnood voor mijn echte swapje. Snel snel dus nog een rokje in elkaar gestoken, een slabbetje met biais en nog eens een kussensloop met paspel, om het af te leren. Met flapje, zodat het kussen er gemakkelijk kan worden uitgehaald! En dat mijn 'keer-eens-in-je-hoofd-je-naaiwerk-binnenstebuiten-en-zie-hoe-je-het-dan-moet-spelden' vermogen nog niet helemaal op punt staat, bewijst mijn eerste poging waarbij het 'binnenflapje' ineens aan de buitenkant van de sloop verscheen... Hmmm, tweede poging nog eens heel hard mijn hersentjes gekraakt en ja hoor! Binnenflapje zat binnenin de kussensloop, waar die hoorde! Jaja, dan was ik toch wel trots op mezelf :). En ook deze vond manlief mooi, maar op de post ging ie! En mijn swapje was er heel erg blij mee!
Er zullen nog wel veel paspel-werkjes volgen. Heb speciaal bij matri een blinderits-voetje besteld voor mijn Husqvarna. 17 euro puur plezier, waar kan je dat tegenwoordig nog vinden :).

2 opmerkingen: