vrijdag 21 december 2012

Chaarrrrllliiiieeeeee!!!!!!!! Kooommmeeennnnn ééééééééééttttteeeeennnnnnn

Het charlie patroontje by Mamasha...(check it out!). Mijn eerste tricot ervaring, maar met zo'n mooie fotouitleg, geweldig!

Waar heb ik op gelet: bij het vouwen van de stof, de lagen op elkaar spelden en zorgen dat je tekening heel goed doorloopt (wat gemakkelijk te checken is met zo'n strepenpatroon gelukkig)Patroon zelf goed opspelden, zorgen dat je niet in je naalden kan 'knippen' of je scharen worden bot. Naadwaarde van 1 cm in acht nemen bij knippen. 


Alle merktekens goed overnemen! Doorprikken met naald om ze op de perfecte plaats op de andere kant van de stof staan te hebben nadat je de geknipte delen openvouwt. 


Aanschouw al je geknipte delen :). Sommige moeten met vlieseline verstevigd worden. 

 Het kraagje nadat het gestikt is. Naaiiisss :).

En hoppa, een 5 tal stappen verder is de T-shirt ineens klaar! Uitgebreide fotoverslagen nemen is precies nog mijn sterkste kant niet... 


Ga dan op zoek naar een leuk kind voor in je T-shirt (handig is als je de maat op het kind afstemt :)) en probeer een goede poseer foto te nemen! Ah ja, het schijnt dat het kind niet perse Charlie hoeft te heten. Ook ideaal voor onze Merijn dus! Er komen er zeker nog! (Charlies he, geen Merijntjes...). Misschien eens met lange mouwen voor grote broer Wolf. En bij nader inzien waren de mouwtjes hier van een te zacht tricot, maar hey, ik ben er toch onzettend blij mee!3 opmerkingen: