woensdag 15 augustus 2012

Peren-frangipannetaart!

Kleine Merijn werd 2 jaar. Tijd voor taart! En een stap voor stap doe-het-zelf fotouitleg :).

De eerste taart werd een peren-frangipannetaart. Super gemakkelijk maar super lekker!

Nodig:     1 rol bladerdeeg
                150 g boter
                150 g suiker
                150 g amandelpoeder
                 3 eieren
                 3 eetlepels zelfrijzende bloem
                 3 eetlepels melk
                 3 eetlepels amaretto
                 paar drupjes amandel-aroma
                 abrikozen-confituur
                 appels - peren of niets voor op de bodem.

Leg je gekochte bladerdeeg in je bakvorm. Knip de randen gelijk met de rand van je vorm en hou de stukjes afgeknipte bladerdeeg nog bij. Prik met je vork enkele gaatjes in de bodem van je bladerdeeg, en strijk (rijkelijk :)) in met confituur. Leg kwartjes appel of peer op de bodem indien gewenst.



Meng de boter met de suiker. Klop goed door met mixer of keukenrobot.
Voeg de eieren erbij, goed kloppen.
Voeg het amandelpoeder en de bloem erbij, mengen met lepel of keukenrobot.
Voeg de melk, amaretto en paar drupjes aroma bij het mengsel. Nog even doorroeren met lepel of keukenrobot.
Verspreid dit mengels over je bladerdeeg (met of zonder appelen en peren). Snij de overgebleven stukjes bladerdeeg in fijne reepjes en schik dit naar keuze over je taart. Strijk vervolgens alle 'blote' bladerdeeg delen in met een ei losgeklopt met beetje water bij.
Dit prachtige geheel dat nu toch al echt op een taart begint te gelijken stoppen we gedurende 30 minuten in een voorverwarmde oven bij 180 °C. De taart is klaar als er geen vulling meer aan je stokje blijft hangen wanneer je even in de taart prikt! De taart kan vervolgens nog ingesmeerd worden met fondantsuiker (even opwarmen op laag vuurtje om vloeibaar te krijgen, te vinden in bijvoorbeeld het Gents bakkershuis). Wil je een 'blinkende' taart, dan kan je ze nog insmeren met abrikozengelei, opnieuw even opwarmen op een laag vuurtje en te vinden in het Gents bakkershuis. En nu? Opdienen en smullen maar!





1 opmerking:

  1. Ik hou eveneens van desserts maken; uw taart ziet er een succes uit ! Mooi uitgelegd waarvoor dank !
    Marie Danneels

    BeantwoordenVerwijderen