maandag 19 januari 2015

Eindelijk de geschikte patroonmap gevonden!

De patronen organiseren? Hoe doen jullie het eigenlijk?

Tot voor kort zaten ze  bij mij in een mapje, in zo een plastiekje... Per soort (broeken, rokken, babystuff, handtassen, jurken, ...). Maar die ringetjes van mijn plastieken mapjes scheurden altijd door en als ik mijn map te schuin hield, vlogen mijn papieren de grond op omdat ze uit de mapjes gleden...

Bij mijn toevallige web-zoektocht naar de aankoopjes van de Aldi, zag ik een klasseermap passeren die me ideaal leek om patronen in te sorteren.

Ik kocht eerst eentje op proef (want eerlijk, voor 4.99 euro zou het wel eens brol kunnen zijn!), maar toen de patronen er in zaten was ik zodanig content dat ik er direct nog 3 ben gaan bijkopen vandaag! Waarvan er nu twee door de jongens zijn aangeslaan als 'tekeningenmap'.

Kortom, morgen nog eens naar de aldi, in deze mappen wil ik patronen sorteren tot ver na mijn pensioen :).

Je vindt ze in zwart, groen en oranje. Voor 4.99 euro dus. 24 sorteervakjes...  Allen daarheen :)!

Boekentasje als het dicht is...

Overzicht over al je patronen als je de map openmaakt...


En zijaanzicht! 

Ik ben fan! Zei ik dat al? Dat ik fan ben dus :)!

De stickertjes om de 24 vakjes te nummeren heb ik nog niet aangebracht. Eerst eens goed nadenken wat ik waar wil stoppen!

7 opmerkingen:

 1. dank je voor de tip. Hier zijn de patronen nog altijd geklasseerd als in vroegere tijden mijn foto's... in een grote doos, en grabbelen. Maar daar komt vandaag een einde aan, als er nog van die handige boekentasjes zijn in de plaatselijke Aldi.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. oh, dat ziet er idd super handig uit!! Ik gebruik een klasseermap met plastiekjes; tot hiertoe zijn de patronen er nog niet uitgevallen *hout vasthouden, zeker* ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hmmmms... Interessant! Aldi, here we come... ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Handig! Hier is het nog een kwestie van stapelen, tussen boeken/tijdschriften steken en dus veel zoeken. Zie ik nou goed dat je op de labels ook hebt gezet wat er in zit? Categorieen a la 'broeken' 't-shirts', etc? Of sorteer je op boek/site/plek waar het patroon vandaan komt?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ik sorteer per soort, maar plak dan op het etiket op mijn A4 plastieken mapjes de naam van het patroon, het boek/tijdschrift waar het uitkomt en de maat. Zo werkt het voor mij het best!

   Verwijderen
 5. Voila, den aldi werd geplunderd! Ik gebruikte al langer de plastieken A4-enveloppen van diezefde winkel, en die zijn er sinds gisteren. Maar toen ik nog wat van die koffertjes zag staan ging in door de knieën, NOG handiger!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik gebruik van die A4-enveloppen die ik bij Hema haal, en die zitten in van die metalen documentkoffers. Handig, vind ik, maar deze oplossing is zeker nog handiger.

  BeantwoordenVerwijderen