zondag 11 mei 2014

opvouwbare tas (voor mama)

Ik was zodanig gefocust op mijn eigen moederdag morgen, dat ik al bijna vergeten was dat ik zelf ook een mama heb natuurlijk!

Ik herinnerde me dat ze een opvouwbare boodschappentas wel leuk zou vinden, en begon eraan om 23u30... En nu, is het precies 1u30.

2 uur naaien dus voor een eenvoudig tasje! Tssss, dat is wel lang :). Maar ik ben tevreden van het resultaat! En het kan best sneller, pak een 45 minuutjes?

Bij de zoektocht door de schuif was het duidelijk dat ik vooral kinderstofjes heb verzameld, of hier-knip-ik-nog-niet-in-want-dat-wordt-een-rok-voor-mezelf stofjes... Maar heel weinig dat-is-echt-eens-iets-voor-moederdag stofjes...Misschien moet ik toch maar eens een soft-cactus bestelling plaatsen...

Het werden deze bloemetjes. Beetje herfstkleuren, maar ze passen wel bij mijn mama. Patroon bedacht ik zelf (dat kan de 2 uur werktijd wel verklaren). Bij het driehoekje onderaan moet je enkel letten dat deze op 1/3e van de totale breedte van je tas komt. En ik stikte ze er achteraf pas op, maar als je niet zoals ik gaandeweg beslist wat je nog gaat doen, kan je het driehoekje beter in de naad meestikken. Zo ga ik het toch doen volgende keer :). Mijn driehoekje is bovendien iets te lang onderaan (dat los ik morgen wel op).

De tas

En het opvouw-proces.

In 1/3e en nog eens in 1/3e. Hengsels naar beneden en al in je driehoekje vouwen...En dan de bovenkant nog in 1/3e en nog eens in 1/3e en dan past het precies in je driehoekje (nou ja, in ieder geval als je beter meet dan ik, mijn driehoekje moet ik morgen nog iets inkorten, maar om te showen laat ik het even :)). 

Zo, schattig toch he?

3 opmerkingen:

  1. Mooi zeg! Mooi stofje ook!
    En toevallig net hetzelfde moederdagidee als wat ik ga maken ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Handig, dat driehoekje! Dat ga ik onthouden! Bedankt voor de tip! (En toch wel een heel leuk stofje.)

    BeantwoordenVerwijderen