zondag 27 april 2014

Rimpelrokje

In de naailes maak ik in deze stof een jacob broek voor zoonlief. In plaats van mijn overschot rechstreeks in de 'hier kan ik nog wel iets van maken' bak te gooien, besloot ik het restje onmiddellijk te verwerken!

Ook al heb ik daar eigenlijk geen tijd voor, wegens in het midden van de voorbereiding van een belangrijke sollicitatie... Maar om tot rust te komen tussen het vele werken door, was een snel-klaar rimpelrokje een prima idee vandaag!

Zolang ik de kindjes beneden hoor spelen kan ik me toch niet zo goed concentreren, straks worden ze op pad gestuurd :).

Ik koos voor rood-wit gestreepte boordband. Bij een normaal rimpelrokje is de strook breder (en kunnen er dus meer rimpels in), maar hier had ik maar een goede 80 cm meer. Die werd gerimpeld tot 56 cm breedte. Zigzagbandje erop onderaan, boordstof eraan bovenaan en klaar is kees! Zo komen er ongetwijfeld nog rokjes van onder de naaimachine rollen!


 De zoom bij de zigzag werd nog eens extra doorstikt om ze zeker overal vast te zetten.

 En na een klein meningsverschil met Merijn (het is ZIJN paspop en ZIJN paspop moet toch geen rokjes aan!), is het toch gelukt een aan-foto te trekken :). Dan denk je een gewillige paspop te hebben... De plooi vooraan had ik beter weggestreken, maar hey, drukke mama, strijkplank uithalen, strijken, you know... :).
 

En dan nu, terug aan het werk! Vrijdag 9 mei mogen jullie eens allemaal even voor me duimen, ok?

2 opmerkingen:

  1. Amai, chapeau dat je dat direct hebt gemaakt: 't is mooi geworden!
    En veel succes met de sollicitatie!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heel tof geworden, die rode zigzagband geeft het iets extra.
    Ik zal duimen, veel succes!

    BeantwoordenVerwijderen