dinsdag 31 juli 2012

Shortje

Rokjes en hoedjes, allemaal goed en wel, maar ik heb hier dus wel twee zonen rondlopen, en zonen, die dragen geen rokjes, zelfs niet eens héél even voor mama om te kijken hoe het eruit zou zien. Neen hoor, rokje dragen? Zot!!!!!!!!!

Hemdjes en broekjes dus. Een hemdje heb ik me nog niet aan durven wagen, al ligt er hier een prachtig patroon op mij te wachten (Apple van Ottobre, voor de kenners :)). Een broekje... Daar heb ik me sinds vandaag aan durven wagen! Met een lichtblauw sponsen stofje, en een zelfgetekend patroon in de aanslag zijn we er aan begonnen. Niet zonder slag of stoot, neen neen, maar we zijn er geraakt!

Patroon was gebaseerd op het rechterbeen van een bestaand broekje. Dit 4 maal uitknippen en klaar is kees! Of toch niet? Hmmm...., neen...., want kindjes hebben geen twee rechterbenen natuurlijk. Er hangt ergens ook nog een LINKERbeen aan. Gelukkig had ik nog maar 2 panden uitgeknipt, want toen ik begon te puzzelen kon ik helemaal geen 'beentje' vormen... De rechterachterkant, ja en de linkervoorkant, ja, die had ik liggen. Even denken dus en zelfde patroon toch nog twee maal uitknippen, maar in spiegelbeeld. Of.... zelfde patroon niet in spiegelbeeld, maar op de andere kant van je stof leggen. En ja hoor, het kwam goed!

Volgende stap. Voorpanden aan elkaar naaien. Makkie, met de overlocksteek! Of nog niet helemaal? Hmmm, na het openvouwen van de aan elkaar genaaide delen had ik plots geen beentjes meer. En kindjes, die hebben wel beentjes, 2 zelfs! Maar aha! Eureka! De voorpanden moeten maar tot in het kruis aan elkaar gezet worden natuurlijk, niet tot helemaal beneden. Dompie toch :).

Vanaf nu kwam het dus inderdaad wel helemaal goed! En het resultaat, daar ben ik best wel trots op! Met verstelbare tailleband. Jacobbroek! Here I come! (Of toch al een hemdje?).

De prijs van dit broekje? Onbetaalbaar, zeker als je mijn werkuren meerekent :).


Swapper de swapper de swap

Nu de swapcadeautjes al meer dan een maand geleden zijn uitgewisseld, mogen de foto's online! Een swap is zoals het woord het zegt een ruiltje. Jij maakt iets voor iemand anders en nog iemand anders maakt iets voor jou. Niemand weet van wie hij iets zal krijgen, en halverwege het project wordt een 'teaserke' online gezet. Een detailfoto bijvoorbeeld, zodat je kan beginnen raden.

Ik kreeg een heel mooi shortje, dat Merijn op reis heel veel heeft gedragen. Hopelijk kan ik dit tegen volgend jaar ook zo mooi. Als ik weet welke overlock ik ga kopen :). 



Zelf maakte ik een rokje en bijpassend zonnehoedje. Met beginnersfoutjes, maar toch mooi gelukt. Voor herhaling vatbaar, zo'n swappertje!

maandag 23 juli 2012

Logo, logo, logo, ....

Volop bezig aan het ontwerpen van een logotje... Een naaimachine combineren met een taart. Hoe begin je daaraan?! Wel, men neme een blad papier en begint te tekenen, en te tekenen, en nog meer te tekenen... Dan eindig je met dit:


Omcirkelde is manliefs favoriet... Ik voel ook wel iets voor het eerste lieve naaimachine op de voorlaatste rij (of middelste 1e rij). Of misschien toch 1ste van de 4de rij...????? Nog even wikken en wegen dus!

Het naam-logo neemt al iets meer vorm, met als voorlopige winnaar

 Of op een nipte tweede plaats (zoek de drie verschillen :)).
Of gaan we toch maar voor een langwerpige variant? Voor in de nek? A la

Of om iets meer de nadruk te leggen op het naaigedeelte (als kledinglogo). De S kan dan nog meer een staartvormpje aannemen? En teken ik dan nog een staartje aan het naaimachine-taart-logo? Als de kers op de (s)taart?
1 ding is wel duidelijk, ik heb een naam gekozen waar je veel kanten mee op kan! Ben er best wel blij mee :).

zondag 22 juli 2012

Afscheidscadeautje juf

Enkele mama's en papa's gooiden hun ideetjes op een hoopje en staken de handen uit de mouwen om een mooie vlaggenlijn te maken voor juf Annelies. Het aan elkaar naaien van de vlagjes was mijn taak en het resultaat mag er wezen! Best wel leuk zo'n vlaggenlijn maken. Misschien een ideetje voor Merijntje zijn verjaardag... Voor de juf luidde de boodschap 'Juf Annelies is super'. Net evenveel letters als het aantal kindjes van de klas. En een blije juf!